Foment de la Rumba Catalana
Actualitat> Forcat
Notícies de FORCAT

26/11/2012 La GUIA DE LA RUMBA CATALANA 2012-2013 ja és al carrer

La GUIA DE LA RUMBA CATALANA 2012-2013 ja és al carrer

 

Artistes i bandes en actiu

 

Últims discos publicats

 

Fets destacats de la temporada

 

On i quan sentir i ballar rumba

 

On i amb qui aprendre rumba

 

Professionals del sector

 

Webs i informacions d’interès

 

UN RECORREGUT COMPLET PER L'ESCENA RUMBERA ACTUAL!
En català / en español / in English / en français
En paper / en versió digital / en versió web


La Guia de la Rumba Catalana és un directori de dades sobre els diversos actors, esdeveniments i fonts d’informació que conformen l’escena actual de la rumba catalana. El seu apartat principal és un catàleg d’artistes, però també conté un recull dels fets destacats i els discos publicats en la darrera temporada, així com d’altres recursos adreçats tant a professionals del sector com al públic. La projecció de la Guia és catalana alhora que internacional, i per això s’edita en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

 

La Guia 2012-2013 actualitza i renova les dades de l’edició anterior, descartant les formacions inactives i incorporant noves propostes sorgides durant la temporada. Al directori de recursos s’hi inclou una nova secció dedicada a la docència de la rumba catalana, amb professors i institucions que poden oferir classes, cursos i tot tipus de formacions. Completen el llibret un directori de professionals vinculats al gènere (representants, promotors, productors, comunicadors, estudis d’enregistrament, gestors...), una guia de llocs i ocasions on sentir i ballar rumba, així com una selecció de webs i mitjans de comunicació especialitzats. L’edició 2012-2013 també incorpora per primera vegada les referències de l’escena rumbera nord-catalana, que inclou tant el Rosselló com les comarques gironines, gràcies a la implicació en el projecte de La Casa Musicale de Perpinyà, una institució pública de referència dedicada a l’acció social a través de la música.

 

Aquesta publicació anual és un manual pràctic per familiaritzar-se amb la rumba catalana i acostar-se als seus protagonistes. La seva finalitat és donar un impuls al sector i concretament a la rumba catalana, tant pel que fa a la visibilització de formacions i artistes emergents com a la internacionalització de les propostes més consolidades. Pretén doncs facilitar la tasca dels programadors i professionals de l’àmbit de la música i l’espectacle, força afectat per la recessió econòmica. A la vegada és una panoràmica de l’escena i als seus actors principals, la qual cosa la converteix en una bona introducció per a neòfits però també una eina d’aprofundiment per a públic iniciat. De fet, la Guia de la Rumba Catalana 2012-2013 proposa diversos itineraris de lectura transversal (pàg. 5), a través d’unes icones laterals que acompanyen cada tipologia de lector (músic, programador, periodista, públic, ballador, melòman) per les seccions que poden ser del seu interès.

 

Versió digital a: http://issuu.com/forcatrumba/docs/guia_rumbacatalana_1213


Versió web a: www.forcat.org/guia


Banners, portada i gràfica

 

Nota de presentació: PDF - DOC

 

 

Notícies de FORCAT | FORCAT als mitjans | Actes i activitats | Actualitat rumbera
Foment de la Rumba Catalana | info_a@forcat.org
manteniment web: WEBfine
Les fotografies d'lex Carmona apareixen per cortesia de l'autor | alexcarmona.smugmug.com