Foment de la Rumba Catalana
Actualitat> Forcat
Notícies de FORCAT

19/12/2010 Diada de la Rumba 2010 - Espai Jove La Fontana (Gràcia, Barcelona)

Diada de la Rumba 2010 - Espai Jove La Fontana (Gràcia, Barcelona) La segona edició de la Diada de la Rumba 2010, organitzada per l'associació FORCAT, ja és aquí. Concretament se celebrarà el proper diumenge 19 de desembre amb una jornada plena d'activitats de tota mena i per a tots els públics, totalment gratuïtes, que volen ser una mostra oberta del món de la rumba catalana a tota la societat.

La Diada compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura i Districte de Gràcia), Catalunya Caixa i Damm.


PROGRAMA D’ACTIVITATS


11:00h
. XOCOLATADA INFANTIL. Agafem forces per ballar. En acabat:

ANIMACIÓ INFANTIL PER RUMBA AMB RUMBAILACANALLA. Danses i cançons infantils a ritme de rumba catalana. Lloc: Exterior. Activitat adreçada sobretot als infants.

11:00h.
TALLER DE GUITARRA VENTILADOR* amb Antoni “Sicus” Carbonell (Sabor de Gracia). Lloc: Sala Polivalent. Durada: 1 hora aprox.

12:00h. TALLER DE PERCUSSIÓ RUMBERA* (bongó, taula, palmes) amb Rafalito Salazar (Ai Ai Ai), Peret Reyes (Papawa) i Jack Tarradellas (Chakataga). Lloc: Sala Polivalent. Durada: 1 hora aprox.

12:30h. TAULA RODONA SOBRE LA RUMBA CATALANA. Presentació dels treballs de recerca de Xavi Ciurans (Gertrudis, Universitat de Barcelona) i Jofre Gasol (Universitat Autònoma de Barcelona). Lloc: Sala Petita 2.

13:00h. TALLER DE BALL PER RUMBA* amb Marta Allué i Beatriz del Pozo, i CLASSE MAGISTRAL DE BALL amb Josefa Becas Batista "Tia Pepi", veterana balladora de rumba, flamenc i clàssic espanyol. Lloc: Sala d’Actes. Durada: 90 min. aprox. Activitat oberta a homes i dones.

17:30h. CONFERÈNCIA MAGISTRAL sobre la rumba catalana a càrrec de Pere Pubill Calaf "Peret", “el rei de la rumba”, principal artista, creador i impulsor de la rumba catalana, màxim responsable de l'estandarització, la divulgació, l'eclosió comercial i la projecció internacional del gènere. Lloc: Auditori.

19:00h. SUPER RUMBA JAM. Lloc: Auditori

Actuació dels combos d’estudiants del Curs d’Introducció a la Rumba Catalana, dirigit i apadrinat per Pere Pubill Calaf “Peret”, lliurament de diplomes als estudiants.

Jam session rumbera amb la participació de: La Troba Kung-Fu, Gertrudis, Sabor de Gracia, Los Manolos, Ai Ai Ai, Ramunet, Tio Rafael (Patriarcas de la Rumba), Tio Pepe “Chino” (Patriarcas de la Rumba), Ramunet, Chacho, Pere Capdevila (Rumba 3), Chipén, Achilifunk, Rumbamazigha, Derrumband, 9 Son, Estrellas de Gracia, Expresso, Papawa, Latino y los Llobregantes, Micu, Impagaos, La Familia Rústika, Pantanito, Rumba Tarumba, Chakataga, Son de la Rambla, Vergüenza Ajena, Nen, Son como Son, Denominación de Origen, Empalmaos, La Maria Rosa, La Málaga Essencia Rumbera, José “El Chatarra”, i molts més.

Inclourà el lliurament del títol de socis d’honor a Antonio González “El Pescadilla”, Javier Patricio “Gato” Pérez, Ramon Valentí “Paló”, Josefa Becas Batista “Tia Pepi”, i Josep Maria Valentí “Chacho”, en reconeixement i homenatge per la seva dedicació a la rumba catalana.


* Els tallers i la classe magistral de ball per rumba tenen places limitades. Cal inscripció prèvia a diada@forcat.org . Es recomana portar instrument propi.


Durant tot el dia, a l’entrada:


Sessió contínua de DJs
, amb Oriolet, Txarly Brown, El Capità, Quim Bacallà, Morocha, Surco Pinchadisco, OGT, Adri Gaudenci.

Mostra de productes rumberos
amb material discogràfic i marxandatge de FORCAT i dels artistes que en formen part, a més d’altres materials rumberos, com el primer Fanzine de la rumba catalana, Santa Rumba, que llença el número 3 coincidint amb la Diada. Organitzat pel col·lectiu Sant Gaudenci.

Projecció de videoclips rumbers de totes les èpoques.


Activitat avançada:


18/12/2010. 17:30h. CONCERT de LaMàlaga Essència Rumbera, al Centre Penitenciari de Joves de La Roca del Vallès. Activitat per als interns. Organitza: Centre Penitenciari de Joves. Col·labora: FORCAT.


Com arribar-hi:


Metro i FGC: L3 Fontana // L6,L7 Gràcia

Bus: c/ Gran de Gràcia (Pas de l’Àngel - Astúries) 22, 24, 28, 87, 114 // Torrent de l’Olla (Astúries – Jaén) 39, 114


Informació i inscripcions als tallers: diada@forcat.org
comunicació i premsa: Vibra comunicación marc@vibracomunicacion.com

Documents disponibles:Ajuntament de Barcelona -Districte de Gràcia-Ajuntament de Barcelona -Institut de Cultura-Catalunya CaixaDamm
11:00h. Xocolatada infantil

11:00h. Taller de guitarra ventilador amb Antoni “Sicus” Carbonell *

12:00h. Taller de percussió rumbera (bongó, taula, palmes) amb Rafalito Salazar, Peret Reyes i Jack Tarradellas *

12:00h. Animació infantil per rumba amb Rumbailacanalla

12:30h. Taula rodona sobre la rumba catalana
Presentació dels treballs de recerca de Xavi Ciurans (Gertrudis, Universitat de Barcelona) i Jofre Gasol (Universitat Autònoma de Barcelona).

13:00h. Taller de Ball per rumba amb Marta Aullé i Beatriz del Pozo, i Classe magistral de ball amb Josefa Becas Batista "Tia Pepi" *

17:30h. Conferència magistral sobre la rumba catalana a càrrec de Pere Pubill Calaf "Peret".

19:00h. Super Rumba Jam
Inclou l'actuació dels combos d’estudiants del Curs d’Introducció a la Rumba Catalana, dirigit i apadrinat per Pere Pubill Calaf “Peret”.

 

 

Notícies de FORCAT | FORCAT als mitjans | Actes i activitats | Actualitat rumbera
Foment de la Rumba Catalana | info_a@forcat.org
manteniment web: WEBfine
Les fotografies d'lex Carmona apareixen per cortesia de l'autor | alexcarmona.smugmug.com